Ζύμη Κρουασάν

Παρά το γαλλικό του όνομα (croissant=ημισέληνος), το κρουασάν έχει αυστριακή προέλευση. Το 1683, τα στρατεύματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να καταλάβουν τη  Βιέννη, αποφάσισαν να σκάψουν μια υπόγεια σήραγγα, αλλά οι αρτοποιοί, που εργάζονταν τα ξημερώματα, άκουσαν τον θόρυβο από τις αξίνες και ειδοποίησαν τον στρατό.

Οι Τούρκοι αποτυγχάνουν για μια ακόμη φορά να γίνουν κύριοι της Βιέννης και οι αρτοποιοί για να γιορτάζουν την νίκη, φτιάχνουν μια ζύμη σε σχήμα ημισελήνου, με σκοπό να κοροϊδέψουν τη σημαία και το σύμβολο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το προϊόν σύντομα κερδίζει τους Βιεννέζους και σχεδόν έναν αιώνα αργότερα γίνεται «κρουασάν» από τους Γάλλους αρτοποιούς που τελειοποιούν την συνταγή του και παρουσιάζουν νέες ποικιλίες.

 

Το γαλλικό λοιπόν κρουασάν ξεχωρίζει για τη μεγάλη κυψέλωση στη δομή του ζυμαριού και το έντονο άρωμα βουτύρου σε αντίθεση με ένα άλλο διάσημο κρουασάν, το δανέζικο, που χαρακτηρίζεται από χαμηλή κυψέλωση και το συναντάμε συνήθως με γέμιση φρούτων και κρέμας.

 

Κρουασάν Ζαμπόν & Τυρί Premium 240gr (ΚΤΨ)

Συστατικά:

Γκούντα, Ζαμπόν & Αυθεντική Μπεσαμέλ

  240gr    40  72

Οδηγίες Ψησίματος:

Απόψυξη για 60min.    Στόφα 60min.

Προθέρμανση Φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 15-17min.

Κρουασάν 4 Τυριά, Μπέικον & Regato 260gr (ΚΤΨ)

Συστατικά:

4 Τυριά, Καπνιστό Μπέικον, Regato

  260gr    30  80

Οδηγίες Ψησίματος:

Απόψυξη για 60min.    Στόφα 60min.

Προθέρμανση Φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 15-17min.

Κρουασάν Μήλου 200gr (ΚΤΨ)

Συστατικά:

Μήλο, Καρύδι, Σταφίδα, Κανέλα

  200gr    30  80

Οδηγίες Ψησίματος:

Απόψυξη για 60min.    Στόφα 60min.

Προθέρμανση Φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 15-17min.

Κρουασάν Σοκολάτας 200gr (ΚΤΨ)

Συστατικά:

Σοκολάτα

  200gr    40  80

Οδηγίες Ψησίματος:

Απόψυξη για 60min.    Στόφα 60min.

Προθέρμανση Φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 15-17min.

Μίνι Κρουασάν Μήλου 8kg (ΚΤΨ)

Συστατικά:

Μήλο, Καρύδι, Σταφίδα, Κανέλα

  45gr    8kg  80

Οδηγίες Ψησίματος:

Απόψυξη για 60min.    Στόφα 60min.

Προθέρμανση Φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 12-15min.

Μίνι Κρουασάν Σοκολάτας 8kg (ΚΤΨ)

Συστατικά:

Σοκολάτα

  35gr    8kg  80

Οδηγίες Ψησίματος:

Απόψυξη για 60min.    Στόφα 60min.

Προθέρμανση Φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 12-15min.

Scroll Up