Μπουγάτσες

Η μπουγάτσα κυριάρχησε στον ελλαδικό χώρο μετά την Μικρασιατική καταστροφή από τη Βόρεια Ελλάδα ως την Ήπειρο και από την Πελοπόννησο ως την Κρήτη. Ιδιαίτερα όμως πολιτογραφήθηκε ως Σερραία καθώς στη Βόρεια Ελλάδα στεγάστηκε μεγάλος αριθμός προσφύγων από τη Μικρά Ασία.

Η μπουγάτσα δεν υστερεί σε δημοτικότητα και στη Θεσσαλονίκη όλα αυτά τα χρόνια. Το 1917 ιδρύεται η Συντεχνία των μπουγατσοποιών Θεσσαλονίκης και δύο χρόνια αργότερα συγκεντρώνει 51 μέλη, αριθμό διόλου ευκαταφρόνητο.

Μετά το 1922 η διάδοση της μπουγάτσας στον ελλαδικό χώρο επιταχύνεται και η τέχνη της εξελίσσεται. Σήμερα, παρά τη μεγάλη της ιστορική διαδρομή, η μπουγάτσα εξακολουθεί να είναι ένα καθημερινά επιθυμητό έδεσμα με αφοσιωμένους οπαδούς και, όπως φαίνεται, το μέλλον της διαγράφεται τόσο πλούσιο όσο και η γεύση της.

Μπουγάτσες με Κρέμα

Παραδοσιακή Mπουγάτσα Σερρών με Κρέμα 555gr (KTΨ)

Συστατικά:

Βουτυράτη κρέμα με σιμιγδάλι και γάλα

 

    

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         555gr     20     72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

              

Νηστίσιμη Γλυκιά Μπουγάτσα με Γέμιση Αμυγδάλου 555gr (KTΨ)

Συστατικά:

Γλυκιά κρέμα με αμύγδαλο και σιμιγδάλι

 

     

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         555gr     20     72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

                  

Διατίθενται επίσης:
Μπουγάτσα Κρέμα 1250g (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         1250gr    8     48      

Μπουγάτσα Κρέμα 665g (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         665gr    10    80

Μπουγατσίνι Κρέμα 260g (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         260gr    40     72

Μπουγάτσες με Τυρί

Μπουγάτσες με Κιμά

Παραδοσιακή Mπουγάτσα Σερρών με Τυρί 490gr (KTΨ)

Συστατικά:

Τυρί

 

       

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         490gr    20    72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

              

Διατίθενται επίσης:
Μπουγάτσα Τυρί 1250g (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         1250gr    8     48

Μπουγάτσα Τυρί 590g (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         590gr    10    80

Μπουγατσίνι Τυρί 230g (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         230gr    40    72

Παραδοσιακή Mπουγάτσα Σερρών με Κιμά 490gr (KTΨ)

Συστατικά:

Κιμάς, Μαϊντανός, Κρεμμύδι, Μπαχαρικά

 

       

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         490gr    20    72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

   

Διατίθενται επίσης:
Μπουγατσίνι με Κιμά 230gr (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         230gr    40    72

   

Μπουγάτσες με Σπανάκι και Τυρί

Μπουγάτσες με Σπανάκι

Παραδοσιακή Mπουγάτσα Σερρών με Σπανάκι-Τυρί 490gr (KTΨ)

       

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         490gr    20    72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

                

Διατίθενται επίσης:
Μπουγατσίνι με Σπανάκι-Τυρί 230gr (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         230gr    40    72

                

Παραδοσιακή Mπουγάτσα Σερρών με Σπανάκι 490gr (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         490gr    20    72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

                     

Διατίθενται επίσης:
Μπουγατσίνι με Σπανάκι 230gr (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         230gr    40    72

                     

Scroll Up