Μπουγάτσες

Η μπουγάτσα κυριάρχησε στον ελλαδικό χώρο μετά την Μικρασιατική καταστροφή από τη Βόρεια Ελλάδα ως την Ήπειρο και από την Πελοπόννησο ως την Κρήτη. Ιδιαίτερα όμως πολιτογραφήθηκε ως Σερραία καθώς στη Βόρεια Ελλάδα στεγάστηκε μεγάλος αριθμός προσφύγων από τη Μικρά Ασία.

Η μπουγάτσα δεν υστερεί σε δημοτικότητα και στη Θεσσαλονίκη όλα αυτά τα χρόνια. Το 1917 ιδρύεται η Συντεχνία των μπουγατσοποιών Θεσσαλονίκης και δύο χρόνια αργότερα συγκεντρώνει 51 μέλη, αριθμό διόλου ευκαταφρόνητο.

Μετά το 1922 η διάδοση της μπουγάτσας στον ελλαδικό χώρο επιταχύνεται και η τέχνη της εξελίσσεται. Σήμερα, παρά τη μεγάλη της ιστορική διαδρομή, η μπουγάτσα εξακολουθεί να είναι ένα καθημερινά επιθυμητό έδεσμα με αφοσιωμένους οπαδούς και, όπως φαίνεται, το μέλλον της διαγράφεται τόσο πλούσιο όσο και η γεύση της.

Μπουγάτσες με Κρέμα

Συστατικά:

Βουτυράτη κρέμα με σιμιγδάλι και γάλα

 

    

              

Διατίθενται επίσης:

Συστατικά:

Κρέμα

 

    

              

Παραδοσιακή Mπουγάτσα Σερρών με Κρέμα 555gr (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         555gr     20     72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Μπουγάτσα Κρέμα 1250g (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         1250gr    8     48

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Συστατικά:

Γλυκιά κρέμα με αμύγδαλο και σιμιγδάλι

 

     

                  

Μπουγάτσα Κρέμα 665g (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         665gr    10    80

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Νηστίσιμη Γλυκιά Μπουγάτσα με Γέμιση Αμυγδάλου 555gr (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         555gr     20     72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Μπουγατσίνι Κρέμα 260g (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         260gr    40     72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Μπουγάτσες με Τυρί

Συστατικά:

Τυρί

 

       

              

Διατίθενται επίσης:

Συστατικά:

Τυρί

 

       

              

Παραδοσιακή Mπουγάτσα Σερρών με Τυρί 490gr (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         490gr    20    72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Μπουγάτσα Τυρί 590g (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         590gr    10    80

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Μπουγάτσα Τυρί 1250g (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         1250gr    8     48

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Μπουγατσίνι Τυρί 230g (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         230gr    40    72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

       

Μπουγάτσες με Σπανάκι

Παραδοσιακή Mπουγάτσα Σερρών με Σπανάκι 490gr (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         490gr    20    72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Μπουγατσίνι με Σπανάκι 230gr (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         230gr    40    72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

                     

Μπουγάτσες με Σπανάκι και Τυρί

Παραδοσιακή Mπουγάτσα Σερρών με Σπανάκι-Τυρί 490gr (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         490gr    20    72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Μπουγατσίνι με Σπανάκι-Τυρί 230gr (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         230gr    40    72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

              

Μπουγάτσες με Κιμά

Παραδοσιακή Mπουγάτσα Σερρών με Κιμά 490gr (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         490gr    20    72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Μπουγατσίνι με Κιμά 230gr (KTΨ)

       Πληροφορίες Συσκευασίας: 

         230gr    40    72

 

         Οδηγίες Ψησίματος:   

    Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

          Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

   

Scroll Up