Ζύμες Πίτσας – Brioche

Η ιστορία της πίτσας, απ’ όπου κι αν δεχτεί κανείς ότι κατάγεται, περνάει από τη Νάπολη της Ιταλίας καθώς η ναπολιτάνικη πίτσα καθιερώθηκε ως συνώνυμο της πίτσας.

Τον 16ο αιώνα οι γυναίκες στη Νάπολη άνοιγαν τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και τοποθετούσαν επάνω τα περισσεύματα φαγητού της προηγούμενης ημέρας. Πρόσθεταν επίσης φρέσκα λαχανικά πριν τη ψήσουν στον φούρνο. Η πίτσα ήταν ένα απλό, χωριάτικο και χορταστικό φαγητό που γινόταν εύκολα και τρωγόταν με τα χέρια, χωρίς σερβίτσια.

Παγκοσμίου φήμης φαγητό έγινε όταν μαζί με τους Ιταλούς που μετανάστευσαν τη δεκαετία του 1930 στην Αμερική, μετανάστευσε μαζί τους και η πίτσα και την ανακάλυψαν οι Αμερικάνοι. Επιπλέον, η τάση επιταχύνθηκε από τον πόλεμο καθώς οι στρατιώτες που εισέβαλαν στην Ιταλία το 1943-44 εντυπωσιάστηκαν από την πίτσα και ήθελαν να τη γεύονται και στην πατρίδα τους.

Πίτσα Σκεπαστή 1555gr (ΚΤΨ)

Συστατικά:

Εκλεκτά Αλλαντικά, Γκούντα, Σάλτσα Ντομάτας, Πράσινη Πιπεριά και Βασιλικός, πασπαλισμένη με Σουσάμι

  1555gr      5    72

Οδηγίες Ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 40min.

Πίτσα Σπέσιαλ 1600gr (ΚΤΨ)

Συστατικά:

Καπνιστό Πεπερόνε & Μπέικον, Σαλάμι, Γκούντα, Σάλτσα Ντομάτας, Πιπεριά Πράσινη & Ελληνική Ρίγανη.

  1600gr      5    60

Οδηγίες Ψησίματος:

Απόψυξη για 45min.    Στόφα για 45min.

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 12min.

Πίτσα Μεσογειακή 1590gr (ΚΤΨ)

Συστατικά:

Λευκό Τυρί, Γκούντα, Σάλτσα Πίτσας, Ελιές Καλαμάτας, Πιπεριά Φλωρίνης & Μανιτάρια, 

  1590gr      4    60

Οδηγίες Ψησίματος:

Απόψυξη για 45min.    Στόφα για 45min.

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 12min.

Διατίθεται και:
Πίτσα χωρίς Αλλαντικά 1555gr (ΚΤΨ)

  1555gr      5    60

Οδηγίες Ψησίματος:

Απόψυξη για 45min.    Στόφα για 45min.

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 12min.

Pizzotto Πεπερόνε 260gr (ΚΤΨ)

Συστατικά:

Εκλεκτά Αλλαντικά και Πεπερόνε Ωρίμανσης, Σάλτσα ντομάτας, Μοτσαρέλα και Γκούντα, Πράσινη Πιπεριά, Κρεμμύδι & Ελληνική Ρίγανη. 

  260gr      30    80

Οδηγίες Ψησίματος:

Απόψυξη 90min.

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 9min.

Pizzotto Μεσογειακό 255gr (ΚΤΨ)

Συστατικά:

Φέτα Π.Ο.Π. Τρικάλων, Ελιές Καλαμών, Ντομάτα, Πιπεριά & Ελληνική Ρίγανη.

  255gr      30    80

Οδηγίες Ψησίματος:

Απόψυξη 90min.

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 9min.

Φωλιά με Κοτόπουλο, Σως Μουστάρδας & Τυριών 340gr (ΚΤΨ)

Συστατικά:

Φιλετίνια κοτόπουλου, Σως Μουστάρδας & Τυριών

  340gr      25    72

Οδηγίες Ψησίματος:

Απόψυξη για 30min.    Στόφα για 60min.

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 15min.

Brioche Πεϊνιρλί 280gr (ΚΤΨ)

Συστατικά:

Ζαμπόν, Γκούντα, Μπέικον, Σάλτσα

  280gr      22    72

Οδηγίες Ψησίματος:

Απόψυξη για 60min.    Στόφα για 60min.

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 15min.

Διατίθεται και Brioche Πεϊνιρλί χωρίς Σάλτσα 260gr (ΚΤΨ)
Scroll Up