Ζύμη σφολιάτας

Η ιστορία της κλασικής σφολιάτας ξεκινάει στη Γαλλία όπου άνοιγαν και ζύμωναν τη ζύμη γύρω από μια παγωμένη πλάκα βουτύρου. Την άνοιγαν, τη δίπλωναν και τη γύριζαν πολλές φορές ώστε να απλωθεί το βούτυρο ομοιόμορφα. Έτσι έχουμε τη γαλλική σφολιάτα που είναι και η πιο διαδεδομένη, η οποία ξεχωρίζει για τον όγκο της, το πλούσιο φυλλάρισμα και το βουτυράτο άρωμά της.

 Η σφολιάτα απαιτεί ειδική τεχνική γυρίσματος και διπλώματος ώστε να δημιουργηθούν στρώσεις ζύμης που παγιδεύουν αέρα αναμεσά τους και κατά το ψήσιμο δημιουργούν το γνωστό της φυλλάρισμα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι παρασκευής σφολιάτας και οι ειδικοί χρησιμοποιούν διαφορετικές αναλογίες βουτύρου και αλεύρου, διαφορετικό τρόπο ενσωμάτωσης του βουτύρου και διαφορετικό τύπο πτυχώσεων στη ζύμη.

Άλλες δημοφιλείς σφολιάτες είναι η γερμανική και η σκωτσέζικη.

Πολύσπορη Πατητή με Καπνιστή Γαλοπούλα,
Ανθότυρο και Φιλαδέλφεια 280gr (ΚΤΨ)
Πατητή με Καπνιστό Μπέικον, Ζαμπόν και Μοτσαρέλα 290gr (ΚΤΨ)
Πατητή Γραβιέρα Κρήτης 270gr (ΚΤΨ)
Πατητή Αλλαντικών 270gr (ΚΤΨ)

Συστατικά:

Ζύμη κουροσφολιάτας με αλεύρι ολικής, Γαλοπούλα καπνιστή, Κρεμώδες τυρί Philadelphia και Ανθότυρο, πασπαλισμένα με Μείγμα Σπόρων και Δημητριακών.

  280gr       35  48

Οδηγίες ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

    Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Συστατικά:

Καπνιστό Μπέικον, Μοτσαρέλα και Ζαμπόν

  290gr       35  48

Οδηγίες ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

    Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Συστατικά:

Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π.

  270gr       35  48

Οδηγίες ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

    Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Συστατικά:

Διπλό Ζαμπόν, Σάλτσα Πίτσας, Γκούντα

  270gr       35  48

Οδηγίες ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Premium Τυρόπιτα Philadelphia 180gr (ΚΤΨ)
Λουκανόπιτα Σερρών 215gr (ΚΤΨ)
Τυρόπιτα Βουτύρου 210gr (ΚΤΨ)
Μπουρέκι 170gr (ΚΤΨ)

Συστατικά:

Τυρί Philadelphia

  180gr       50  72

Οδηγίες ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Συστατικά:

Λουκάνικο

  215gr       40  72

Οδηγίες ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Συστατικά:

Τυρί, Βούτυρο

  210gr       40  66

Οδηγίες ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Συστατικά:

Τυρί

  170gr       50  72

Οδηγίες ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 25min.

Τρίγωνη Τυρόπιτα 190gr (ΚΤΨ)
Κασερόπιτα 230gr (ΚΤΨ)
Σπεσιαλ Ζαμπονοτυρόπιτα με Σάλτσα 235gr (ΚΤΨ)

Συστατικά:

Τυρί

  190gr       40  72

Οδηγίες ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Συστατικά:

Ημίσκληρο Κασέρι Π.Ο.Π., Γκούντα

  230gr       35  72

Οδηγίες ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Συστατικά:

Διπλό Ζαμπόν, Γκούντα, Σάλτσα

  235gr       35  72

Οδηγίες ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Διατίθεται και:
Ζαμπονοτυρόπιτα Στρόγγυλη χωρίς σάλτσα 235gr (ΚΤΨ)

  230gr       35  72

Οδηγίες ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 30min.

Γραβιεροπιτάκι Κρήτης 5kg (ΚΤΨ)
Λουκανοπιτάκια με Pecorino 5kg (ΚΤΨ)
Τυροπιτάκια Σφολιάτας 5kg (ΚΤΨ)
Λουκανοπιτάκια Σφολιάτας 5kg (ΚΤΨ)

Συστατικά:

Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π.

  50gr       5kg  80

Οδηγίες ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

    Ψήσιμο στους 180-200°C για 20-25min.

Συστατικά:

Λουκάνικο τ. Φρανκφούρτης, Γκούντα και Pecorino, πασπαλισμένο με Σουσάμι

  55gr       5kg  80

Οδηγίες ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

    Ψήσιμο στους 180-200°C για 20-25min.

Συστατικά:

Τυρί

  35gr       5kg  80

Οδηγίες ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

  Ψήσιμο στους 180-200°C για 15-20min.

Συστατικά:

Λουκάνικο

  30gr       5kg  80

Οδηγίες ψησίματος:

  Προθέρμανση φούρνου στους 180°C.

    Ψήσιμο στους 180-200°C για 15-20min.

Scroll Up